10 kafe paling ayu ing donya.

November 03, 2021

10 kafe paling ayu ing donya

Mesthi wae ana alesan sing ngobahake kita lan nuntun kita ngunjungi kafe saben-saben kita lelungan utawa nemoni wilayah anyar ing kutha kita. Dheweke dadi papan patemon kanggo wong-wong sing pengin kerja saka kana, piknik, ketemu kanca-kanca sing wis suwe ora ketemu, rapat kerja utawa malah lunga dhewe, golek awake maneh lan ilang ing ambune. Panggonan sing sawetara saka mambu éca anyar panggang roti kanggo gondho biasa saka warung, menehi kita raos ing ngarep. 

Saiki, uga bener yen wektu liwati, papan-papan kasebut uga wis dibukak dening influencer, lan sawise dheweke, para pengikut sing pengin njupuk gambar sing padha lan pungkasane dadi virus ing jaringan. Dadi ora bakal aneh kanggo mbukak menyang influencers saka stature saka Dulceida, Maria pomboutawa Alexandra Pereira, njupuk a brunch ing wong-wong mau nalika arsitektur panggonan njupuk kita bali menyang belle époque ing ngendi papan kasebut minangka titik saraf saka masyarakat sastra lan seni. 

Pramila ing artikel kita dina iki, kita wis nggawa dhaptar cilik kafe sing dianggep paling apik, amarga sejarahe utawa amarga komposisi arsitekture. Iki minangka papan sing pungkasane dadi bandha kutha-kutha sing wektune katon mandheg. Apa sampeyan wani nemokake dheweke? 

1. Kafe New York, Budapest. 

Kafe New York. Budapest

Dumunung ing Hotel Boscolo ing kutha Budapest, iki mbok menawa salah siji saka kafe paling ayu ing donya, lan popularitas wiwit ndarbeni saka periode antarane perang nalika Budapest dadi salah siji saka pusat budaya paling penting ing donya. .. Gaya kasebut diwiwiti saka abad kaping XNUMX, kanthi langit-langit dhuwur, lampu gantung, lan ornamen emas ing kolom. Kajaba iku, biyen dadi pusat kumpul para seniman, politisi lan panulis wektu sing lelungan menyang Eropa komunis kanggo inspirasi lan saiki ironis minangka salah sawijining kafe paling larang sampeyan bisa nemokake ing kutha. Spesialisasi, roti Hungaria lan coklat karo krim. 

2. Café Florián, Venesia 

Cafe Florian, Venice - Pepa Apik - Alexandra Pereira

A cafe sing ngreksa ing saben sudhut sawijining watara 300 taun crita, legenda lan anekdot sok-sok saka pribadine sing wis liwati. Dumunung ora luwih lan ora kurang saka ing padha Alun-alun St. Markus, Pendhiri Floriano Francescomni ora nate mbayangake manawa kopi dheweke bakal entuk relevansi sajrone pirang-pirang taun lan kapribaden kayata: Charles Chaplin, Andy Warhol utawa Audrey Hepburn. Kajaba iku, sajrone sawetara upaya invasi dening Prancis lan Austria, kopi tansah ngerti carane ngreksa inti. Kafe iki dipérang dadi pirang-pirang ruangan: The Chinese Room, Oriental Room, Illustrious Men, Seasons, lan liya-liyane. Kabeh dihias nganggo potret minyak, cermin sing dicet tangan, lan karya seni kontemporer liyane. Tukang resep fashion alexandra pereiradheweke ora bisa ninggalake pandherekipun kanthi penasaran kanggo ngerti yen dheweke wis ngombe kopi ing titik mitos kutha iki. 

3. Café de la Paix, Paris. 

Cafe de la Paix, Paris, Maria Pombo

Panggonan patemon kanggo karakter intelektual saka abad ka-XNUMX, jejere Place de l'Opera ngluwihi cafe lan panggonan wisata, ana sajarah gedhe sing sebagéyan apa ndadekake gedhe. Oscar Wilde, Marlene Dietrich, Guy de Maupassant antara liya digunakake kanggo Kerep panggonan iki. Kajaba iku, kafe kasebut malah nyakseni pawai pasukan Prancis nalika perang donya, tansah njaga citra sing padha karo renovasi sok-sok kanggo njaga papan iki supaya ditresnani dening wong Paris lan wong-wong sing ngunjungi kutha lampu. Kopi Damai tansah njaga swasana sing dihiasi karo kere ijo lan kursi sing ana ing pinggiran, yen ora dakkandhani. Maria pomboInggih, iki salah siji panggonan favorit. 

4. Caffe Gambrinus, Naples 

Dumunung ing 'Piazza Trieste e Trento', iki digawe ing 1860 uga kerep dikunjungi dening Oscar Wilde, Ernest Hemingway, Oscar Wilde, lan Sartre. Dheweke tansah nglumpukake seniman lan intelektual ing saubengé nganti suwe. Dihiasi ing njero karo fresko lan patung-patung gaya modernis ing wektu kasebut. Senadyan wis dadi papan patemon para bangsawan sajrone sawetara variasi, saiki wis dipraktikake kanggo ninggalake kopi sing ditundha. Ing tembung liyane, ninggalake kopi mbayar kanggo sing ora duwe apa kanggo mbayar kopi. 

5. Café Imperial, Praha.

Café Imperial, Praha

Bangunan art deco wiwit awal abad kaping XNUMX, langit-langite dihiasi mozaik lan tembok gedhe lan jendhela sing madhep kutha Praha. Panggonan iki minangka salah sawijining panggonan favorit Kafka lan uga kerep dikunjungi tentara Jerman nalika Perang Dunia II lan banjur dikuwasani dening gerakan serikat pekerja. Langit-langit lan kue tanggal minangka daya tarik paling gedhe. 

6. Café Central, Wina

Kanthi dekorasi Neo-Renaissance dibangun dening arsitek Heinrich Von Ferstel, iku salah siji panggonan paling elegan ing ibukutha Austria. Dibangun ing pungkasan abad kaping XNUMX, dirawuhi dening Freud lan para intelektual liyane, sing dadi pusat saraf kanggo ngombe kopi ing ibukutha Austria. Karakter saka sajarah kalebu Hitler, Tito, Trosky lan Stalin liwat koridor sawijining. Kolom kasebut ngelingake kita babagan jaman kekaisaran, gaya sing ora owah wiwit iku. Sing ngunjungi nyaranake nyoba jajan sacher karo krim lan warung kowe teka. 

7. Cafe Majestic, Porto. 

Saka fasad menyang njero interior kasebut diilhami dening Bellé Époque Paris, faktor sing ndadékaké dheweke ngganti nomer saka 'Elite' kanggo Majestic. Wis taman mangsa ngendi wong bisa duwe warung lan maca buku, lan minangka kasunyatan curious wiwit 1921, iku cafe pisanan sing ngidini wanita kanggo mlebu. 

8. Les Deux Magots, Paris. 

Café deux Magots, Paris, Dulceida

Panggonan ing ngendi seni lan sastra dikonsentrasi ing Paris. Salah sawijining kafe sing paling legenda lan crita ing Paris, dumunung ing Saint Germain des PresIki minangka papan patemon pribadi kayata Sartre, Hemingway, Picasso lan Beauvoir. Iki minangka toko barang antik sing pungkasane dadi kafe sastra, mula ing taun 1922 Prix des Deux Magots digawe. Wiwit iku njagi dekorasi wiwitane, saliyane rong tokoh sing nuwuhake jenenge, loro tokoh Cina, wis dilestarekake. Para pelayan nganggo klambi ireng nganggo celemek putih, mlaku-mlaku ing antarane meja kanthi coklat panas lan makaroni, dekorasi gaya kekaisaran nggawe panggonan iki cukup pengalaman, yen ora dakcritakake. Dulceida, sing saben-saben dheweke ngunjungi ibukutha Prancis njupuk dheweke brunch ing panggonan iki. 

9. Confeitaruia Colombo. Rio de Janeiro

Dianggep minangka warisan budaya lan seni Brasil, kafe iki minangka salah sawijining omah komersial sing paling gedhe kondhang lan sajarah kutha salah siji kutha paling metropolitan ing donya: Rio de Janeiro. Kantin iki didegaké ing taun 1894 déning para migran Portugis sing manut pengaruhé saka Belle Époque lan hiasané manut gaya Art Nouveau, dihiasi karo kristal gedhé lan pangilon sing nghias koridor ing lantai loro iki duwé kamar teh lan nawakake ing menu sawijining. akeh panganan cuci mulut cariocas lan kopi apik. 

10. Café a Brasileira, Lisbon 

Kafe ing Brasileira, Lisbon

Dumunung ing Rua Garret ibukutha Portugis sing didegaké ing taun 1905, dadi panggonan inspirasi pujangga Portugis Fernando Pessoa, saiki dadi bagéan saka warisan budaya Portugal, ana ing kono. kondhang Kue Bélem bareng karo kopi kuwat diarani pika, kang gandum saka Brazil. Hiasan punika lelampahan bali ing wektu, karo kayu saka Italia lan lampu karo kristal Belgian, Panggonan iki kudu yen sampeyan ngunjungi ibukutha Portugis. Yen ora, ayo padha ngerti dening influencer Laura Escanes, sing ing salah sawijining lelungan menyang Lisbon ngalami hallucinated karo panggonan gaib iki. 

 

 Andrea Velez



Ndeleng artikel lengkap

Metaverse lan masa depan blanja online
Metaverse lan masa depan blanja online

November 05, 2021

Bayangake sampeyan blanja online lan sampeyan bisa nyoba kita Hyde ireng lan weruh yen kaca tingal sing cocog karo sampeyan. edan! Mbok menawa kita lagi nyekseni jaman anyar internet: The Metaverse. Ing artikel kita dina iki kita pitutur marang kowe apa iki bab apa saben wong ngomong bab. Apa sampeyan bakal ditinggal tanpa ngerti?
Ndeleng artikel lengkap
Kacamata XXL a la Victoria Beckham lan Marta Lozano
Kacamata XXL a la Victoria Beckham lan Marta Lozano

November 04, 2021

Ing artikel kita saiki wis nyiapake kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan tren ing Kacamata XXL saka tangan loro prescriber fashion kayata influencer Marta Lozano lan desainer Victoria Beckham. Apa sampeyan pengin nggawe sampeyan? On Pasuryan India kita duwe jinis sampurna saka sunglasses kanggo sampeyan.
Ndeleng artikel lengkap
Timothée Chalamet: Gaya lan Kacamata Hitam
Timothée Chalamet: Gaya lan kacamata.

November 02, 2021

Timothée Chalamet Dheweke dikenal ing saindenging jagad amarga bakat akting lan ing njaba iki minangka pathokan gaya lan fashion. Saben taun, karakter iki nggumunake kita kanthi gaya glam rock lan ngrusak paradigma, nanging saliyane iki, dheweke ngerti banget carane nggabungake dheweke. kacamata ireng. Kita ninggalake sawetara tips!
Ndeleng artikel lengkap